Lajme dhe Informacione

Teknologjia e regjistrave frymëzuar nga Bitcoin është duke marrë hapat e saj të parë në tregjet valutore

Kompanitë që ofrojnë sisteme pagesash për bankat po zbulojne produktet që përdorin regjistra llogarie te shpërndara për të ulur kostot e transaksioneve ndërkufitare, ne mes shenjash se rregullat e rrepta kanë shtyrë huadhënësit më të vegjël për të ulur pjesëmarrjen e tyre në tregjet e monedhave.

Të martën, CLS Group me bazë në Nju Jork tha se klientët do të jenë në gjendje për të hyrë në një platformë të ardhshëm monedhë-tregtare përmes nje regjistri llogarish të shpërndarë. CLS vendos shumicën e transaksioneve valutore të botës.

Interesi në teknologjinë e regjistrave është rritur që nga paraqitja e Bitcoin dhe monedhave të tjera dixhitale, të cilat i përdorin regjistra të quajtur blockchains për të krijuar një sistem parash paralel që ekziston jashtë bankave.

Add a comment

Dollari përfiton ku Investitorët presin Bankat qëndrore të SHBA-së dhe Japoni-së të ruajë drejtimin

Dollari shkëputi një rrjedhe humbjesh tre-ditore kundër Jen-it te Enjten ku investitorë priten qe bankat qendrore në SH.B.A. dhe Japoni të qëndronin në devijimin e shtigjeve politike-monetare, kur ata mbajnë takimet e tyre politike të njëkohshme në fund të këtij muaji.

Në New York tek tregu i pasdites, Dollari u rrit 0.8% kundrejt Jen-it duke arritur tek 102.545 per një Dollar. Fitimet kundrejt monedhës japoneze ndihmuan per të shtyrë Indeksin e Dollarit te WSJ (Wall Street Journal), i cili mat monedhën e SH.B.A.-se kundrejt 16 të tjerëve, me 0.3% në 86.13.

Add a comment

Kundërrevolucioni i Brexit përbën një rrezik për Londrën

Tre javë pas votimit Brexit, një konsensus po del se vendimi i Mbretërisë së Bashkuar për të lënë Bashkimin Evropian ishte kryesisht një revoltë kundër globalizimit nga votuesit te "lënë pas dore" duke regjistruar zemërimin e tyre për emigracionin e tepërt, të cilën ata e fajësuan për uljen e meposhtme te pagave dhe vendosjen e presionit mbi shërbimet publike.

Ka shumë prova për të përforcuar këtë tezë. Sipas Profesor Matthew Goodwin të Universitetit te Kent-it, mbështetja për Brexit ishte e fortë në zona që kane tendence të jenë më të pafavorizuarat ekonomikisht dhe ku nivelet mesatare të arsimit janë të ulëta.

Add a comment

Transferoni para direkt ne llogari bankare

Dergoni para ne llogari bankare ne te gjitha zyrat AK-Invest MoneyGram.

Sherbimi me i fundit qe MoneyGram dhe AK-Invest ofrojne per klientet e tij eshte "Deposite ne LLogari". Ky eshte nje sherbim i cili ofrohet ekskluzivisht nga rrjeti i agjencive MoneyGram dhe AK-Invest per klientet ne Shqiperi. Nje sherbim i ri, i shpejte dhe i besueshem i cili lehteson dergesat drejt shteteve: Itali, France, Spanje, Gjermani, Mbreteri e Bashkuar, Rumani, Belgjike, Bullgari, Danimarke, Greqi, Hollande dhe Suedi. 

Add a comment